Sivilce gibi cilt kusurları, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar… Hepsi cildimizde görmeye dayanamadığımız cilt problemleri arasında. Tüm bu belirtileri mümkün olduğunca geciktirmek ve hatta durdurmak da aslında kişinin kendi elinde. Nasıl mı? Tabii ki cilt bakımını aksatmayarak.
Son yıllarda cilt bakımı yöntemleri arasında oldukça revaçta olan dermapen uygulaması da bunlardan biri. Bu yazımızda “Dermapen tedavisi nedir?”, “Dermapen uygulaması nasıl yapılır?” ve “Dermapen faydaları ve zararları neler?”
Dermapen Nedir?
Dermapen uygulaması, yüzdeki yaşlanma bulgularının görünümünü azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha bakımlı bir görünüme kavuşturmak için başvurulan bir yöntem. Tarihi Çin’e kadar dayanan bu uygulamanın, zamanında Çin prenseslerine mikroiğne sistemi ile yapıldığı biliniyor. Günümüz modern tıbbı ile de bu uygulama, dermapen adını alıyor.
ABD’de en iyi cilt bakım yöntemi olarak seçilen dermapen, aynı zamanda ciltteki akne, suçiçeği ve çatlak izleri konusunda da başarılı bir tedavi üstleniyor. Cildin üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, soymadan ve cildi tahriş etmeden uygulanabilen bir yöntem olarak nam salıyor. Bu anlamda, dermapen öncesi ve sonrası arasında büyük farkı görebileceğin, mucizevi bir cilt bakım uygulaması desek, sanıyoruz ki yanlış olmaz.
Dermapen Nasıl Yapılır?
Uygulama öncesi kişinin yüzünde makyaj varsa temizleniyor, aynı zamanda cilt tüm kir kalıntılarından arındırılıyor. Ardından ciltte uygulama yapılacak olan bölgeye, saf hyalüronik asit, mezoterapi solüsyonları ya da PRP uygulaması yapılıyor. Uygulama sırasında ise ciltte birden fazla mikro kanal açılıyor ve bu kanallara titreşimli iğneleme yöntemi uygulanıyor.
Cilde dik olarak hızla girip çıkan iğneler sayesinde cildin iyileşme mekanizmaları tetikleniyor. Tüm bu işlemler ise yaklaşık 20 ile 40 dakika arası sürüyor. Sonuç: Yenilenmiş ve daha genç görünen bir cilt!
Dermapen Nerelere Uygulanır?
Dermapen uygulaması, cildin çeşitli yerlerine uygulanabiliyor. Bunları sıralamak gerekirse;
- Alın bölgesi
- Kaş bölgesi
- Kaz ayağı
- Göz altı torbaları
- Yanak bölgesindeki akne ve skar izleri ile gözenekler
- Üst dudak çizgileri
- Çene bölgesi sarkıklıkları
- Boyun ve çevresi
gibi pek çok yere rahatlıkla uygulanabiliyor. Öte yandan, el bölgesine de uygulanabilen bu yöntem, kol içlerine de yapılabiliyor.
Dermapen Kaç Seansta Sonuç Verir?
En merak edilen konulardan biri de “Dermapeni kaç seans ve ne sıklıkta yaptırmalı?” yönünde. Dermapen yaptıranlar ile uzmanlar ise 4 hafta ile minimum 4 seansta sonuca ulaşılabileceğini söylüyor. İşlemin tekrarlanması için ise hekim tarafından uygun görülen zaman diliminin daha doğru olacağını belirtelim.
Dermapen Faydaları Nelerdir?
Cilt güzelliğinde oldukça etkili bir uygulama olan dermapenin faydalarını aşağıda listeledik. Buna göre dermapen:
Ciltte leke ve iz bırakmaması nedeniyle tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanabiliyor.
Geleneksel lazer ile cilt güzelleştirme uygulamasından farklı olarak deride ısı oluşturmadan ve deriyi soyma işlemi uygulamadan yenilenmesini sağlıyor.
Ulaşılması güç tüm bölgelere kolaylıkla uygulama yapılabiliyor.